Creatief met muziek

Creatief met muziek

Maandag 16 augustus hebben er bij onze vereniging 30 kinderen de workshops ‘creatief met muziek’ gevolgd. De workshop werd georganiseerd als onderdeel van ‘het zomerpaspoort’. Een Alblasserdams initiatief waarbij kinderen zich gedurende de zomervakantie in kunnen schrijven voor uiteenlopende activiteiten, waaronder dus ook ‘creatief met muziek’.

Onze enthousiaste (dwars)fluit docent Kees heeft de workshops begeleid. Hij had verschillende activiteiten voor de kinderen in petto op wisselende niveaus zodat het voor alle deelnemende kinderen leuk was: verschillende ritmes vormden codes voor kleine opdrachtjes zoals ‘draai je rond’ en ‘klap in je handen’ en muzieknotatie met lammetjes die samen het bekende ‘Mieke heeft een lammetje’ vormden.

In de zomerpaspoorten van de kinderen zat na afloop een flyer met informatie om verder te gaan met ‘creatief met muziek’ bij onze vereniging.

​De vrolijke en leerzame lessen starten op woensdagmiddag 8 september in het Nokkenwiel, locatie Boerenpad.
Leerlingen kunnen kiezen uit instrumenten die in de harmonie thuishoren. Voorbeelden hiervan zijn klarinet, dwarsfluit, trompet, hoorn, trombone saxofoon, bariton, en slagwerk
Ook voor blokfluitlessen kunnenleerlingen bij ons terecht.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u een bericht sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of loop eens binnen op maandag avond vanaf 19:00 in de Elthetokerk Blokweerweg 22 te Alblasserdam. Wij zijn dan aan het repeteren met ons harmonie orkest.
Wij zoeken muzikanten voor ons harmonieorkest. Speelt u klarinet, trompet, bariton, trombone, saxofoon,fluit,bas of slagwerk? Dan bent u van harte welkom vanaf 30 augustus.